Solpolitik

Det er forældrenes ansvar, at børnene er smurt med solcreme hjemmefra inden de møder i børnehaven. Børnehaven anbefaler en solcreme med faktor 15 og som er svanemærket.

Børnehaven smører børnene en gang om eftermiddagen med solcreme, som børnehaven køber. Produktet vil være svanemærket.

Børnehaven anbefaler endvidere at børnene kan have en tynd bomulds bluse/ t-shirt. Der vil være skyggesteder og adgang til vand i børnehaven. 

Ovennævnte er udarbejdet i samarbejde mellem personalet og forældrebestyrelsen

                                                    Sol1.jpg

Den D vitamin, vi får fra solen er bedre end vitaminpiller. Danmark er et solfattigt land. Det er derfor vigtigt, at vi får så meget sol som muligt, så der er reserver til at tære på om vinteren. Derfor skal børn ud og lege i solen.

D vitamin optages bedst på arme, ben, ansigt og hals, og det er derfor vigtigt, man ikke ”lukker af” for børnene med solcremer med en for høj faktor. Børnene skal smøres med faktor 15.

Børnene skal have mulighed for skyggesteder på legepladsen. Hvis der ikke er naturlige skyggesteder, skal man bruge markiser, solsejl, parasoller og lignende.

Når børn bevæger sig rundt, når de leger, vil de automatisk søge skygge, hvis solen bager for stærkt, og det er ubehageligt for dem.

Børnene skal have mulighed for adgang til vand.

Kilde:

Læge Vibeke Manniche, om den nye forskning på området.                                                                                                   Solcremer.png